Rágcsálóirtás és rovarirtás

Precíz és hatékony
minőségi kártevő-mentesítés

Teljeskörű rovar-
rágcsáló és gyomírtás

Hangyairtás

HangyairtásA hangyák társas családokba szerveződve, ún. bolyokban élnek. Rajzáskor ijesztő lehet tömeges megjelenésük, egy-egy nagyobb boly akár több millió hangyából is állhat.

Mikor szükséges a hangyairtás?

Először csak egy-két hangya bukkan fel a lakásban/irodában. Aztán már szép hosszú sorban menetelő hadoszlopot látunk. Majd megjelenik a teljes hangya hadsereg... A hangyák szervezetten működnek: először felderítik a terepet, majd a beazonosított élelemlelőhelyekre kiküldik a begyűjtőket. S minél több élelmet találnak, annál több hangya jön, és annál inkább elszaporodnak, így a hangyairtás nem az a dolog, amit érdemes halogatni.

Miért szükséges a hangyairtás?

A hangyairtás élelmiszerbiztonsági, higiéniai okokból is fontos azon túl, hogy ezek a rovarok az élelmiszerekre, főleg édességekre rámászva kellemetlenkednek. Az alábbiakban a hazánkban legelterjedtebb két fajt ismertetjük, és az esetükben alkalmazott hangyairtás módszereit.

Házi hangya: Elsősorban kertes házakban, általában tavasszal és ősszel jelenik meg ez a 3-4 mm hosszúságú, vörösesbarna rovar, amely a száraz és meleg helyeket kedveli. Mindenevő, a szabadban főként a levéltetvek nedvét fogyasztja. A házi hangya a földben fészkel, egy-egy kolónia egy anyából és több ezer dolgozóból áll. Aktívan terjed; bevándorol a lakásba élelemszerzés céljából, de be is hurcolható (pl. egy cserepes növénnyel).

Hangyairtás házi hangya esetén:
Célzott sávpermetezést alkalmazunk.

Fáraó hangyairtásFáraóhangya: Vörösesbarna, 2 mm hosszúságú, a meleg égövről származó rovar. Kolóniáját épp ezért az épületek falában, általában a fűtő- vagy melegvíz rendszerek közelében alakítja ki. Rendkívül szapora faj; egy fáraóhangya bolyban több, olykor akár több száz királynő is élhet együtt, amelyek feladata az utódok biztosítása.

Hangyairtás fáraóhangyák esetén:

Speciális fáraóhangya-irtó csalétket alkalmazunk.

Rovarirtás Rágcsálóirtás
Csótány ikon Csótányirtás > Korszerű megoldás egy régi problémára: csótányirtás gélezéssel. Patkány ikon Patkányirtás > Miért olyan fontos a patkányirtás? Pár szó a vándorpatkányokról.
Darázs ikon Darázsirtás > A házilagos darázsirtás veszélyes is lehet, inkább bízza szakemberre! Egér ikon Egérirtás > Ne feledkezzünk el rokonaikról, az egerekről sem.
Hangya ikon Hangyairtás > A hangyairtás akkor hatékony, ha a megfelelő módszert alkalmazzuk.  
Poloska ikon Ágyi poloska > Ez a szapora vérszívó, az ágyi poloska bárhol könnyen megtelepedhet. Gyomirtás >

Pár hasznos oldal